Home > Nieuws

Apple brengt vier nieuwe apps uit

Apple heeft vandaag iOS 5 gelanceerd en daar komen plotseling een aantal nieuwe apps bij kijken. Voor vandaag werd ons alleen iOS 5 en iCloud beloofd. Tevens werden twee applicaties aangekondigd: Cards en Find My Friends. Naast deze twee heeft Apple nog twee applicaties gelanceerd voor iOS in de App Store: AirPort Utility en Trailers.

AirPort Utility

Icoon AirPort Utility

De applicatie die een week geleden opdook als gerucht en vandaag uitgebracht is is AirPort Utility. Met deze app kan je je netwerkapparaten beheren wanneer deze een AirPort Express, AirPort Extreme of Time Capsule is. In de applicatie zie je deze dan waarna je ze kan aanpassen en de firmware kunt updaten.

AirPort Utility is gratis te downloaden voor iPhone, iPad en iPod touch.

iTunes Movie Trailers

Icoon iTunes Movie Trailers

Met iTunes Movie Trailers kan je bekijken welke films in de bioscoop komen. Van deze films kan je dan de trailer bekijken. De video's kun je ook beoordelen met rode tomaten, zoals we kennen van de Apple TV, en zijn aan je favorieten toe te voegen. Daarnaast kan je direct zien in welke bioscoop de films te zien zijn.

iTunes Movie Trailers is gratis te downloaden voor iPhone, iPad en iPod touch. Helaas is hij nog niet te vinden in de Nederlandse App Store. Waarschijnlijk komt dit aangezien de data van Nederlandse bioscopen anders is dan van Amerikaanse.

Cards

Icoon Cards

De applicatie Cards was de eerst aankondiging van iets nieuws in de keynote. Met de applicatie kun je ansichtkaarten ontwerpen op je telefoon en deze versturen naar een adres over de wereld. Het versturen kost €4,49 en is relatief duur. Zo kost het bij HeyEllo maar €1,10 om een kaart te versturen.

Cards is gratis te downloaden voor iPhone en iPod touch.

Find My Friends

Icoon Find My Friends

Find My Friends is net als Find My iPhone, maar dan voor vrienden. Als je vrienden je toestemming geven om hun locatie te volgen zie je dat op een kaart. Dit kan bijvoorbeeld heel handig zijn wanneer je met je kinderen naar een pretpark gaat en allemaal een andere kant op wil. Zo vind je elkaar gemakkelijk terug.

Find My Friends is gratis te downloaden door iPhone, iPad en iPod touch.

blog comments powered by Disqus

Terug naar het overzicht