Home > Nieuws

iOS 5 nu te downloaden

iOS 5Apple heeft enkele minuten geleden het langverwachte iOS 5 uitgebracht. De software is voor de iPhone 4, iPhone 3GS, iPad (eerste en tweede generatie) en iPod touch (derde en vierde generatie) te downloaden vanuit de iTunes Store. Als je je iDevice verbindt met iTunes zul je een melding krijgen dat er nieuwe software is. Krijg je die niet, druk dan op 'update'.

Nieuwe functies

Tijdens de keynote lichtte Scott Forstall tien van de tweehonderd nieuwe functies toe. Dit waren bijvoorbeeld 'Notification Center', waarmee je een overzicht krijgt van de notificaties die je hebt ontvangen. Met iMessage kan je sms'jes versturen naar e-mailadressen. Zo kun je naast andere telefoons, dus ook sms'en met iPad's en iPod touches. Op deze manier is het sms'en tussen iPhone's ook gratis.

Een andere leuke functie is dat het niet meer nodig is om een computer te gebruiken. Als je een nieuw iDevice koopt hoef je het niet eerst met de computer te verbinden, maar kun je met een mooie wizard direct het apparaat instellen. Daarnaast kun je draadloos synchroniseren en hebben we iCloud: een online dienst die al je apparaten met elkaar in contact brengt.

blog comments powered by Disqus

Terug naar het overzicht