Home > Nieuws

Apple kondigt iPhone 4S aan

iPhone 4S

Apple heeft vanavond de iPhone 4S aangekondigd. Dit werd gedaan door Phil Schiller, wie eerder op de avond nieuwe iPods toonde. Hij begon met het feit dat de iPhone 4S hetzelfde design heeft als de iPhone 3GS. Aan de binnenkant is er wel degelijk verschil met de iPhone 4. De A5-processor is namelijk ingebouwd. Met de processor is de telefoon tot 7 keer sneller met dual-core graphics.

Camera

De tweede nieuwe functie die de iPhone 4S heeft is de verbeterde camera. In de iPhone zit een 8 megapixel-camera die foto's schiet met een resolutie van 3264x2448. De camera is op allerlei technische vlakken verbeterd waaronder een 'five element lens'. Daarnaast is er een verbeterde gezichtsherkenning ingebouwd. De iPhone 4S maakt 1080p Full HD-video's en stabiliseert de video's automatisch.

Siri

De grootste feature van de iPhone 4S is Siri. Siri begrijpt alles wat je zegt en kan hier dan ook antwoord op geven. Het kan ook spraak omzetten in tekst. Meer in dit artikel.

Naast de processor, camera en Siri heeft de iPhone 4S twee nieuwe functies. De eerste is dat de iPhone nu wereldwijd te gebruiken is. Er is één toestel voor CDMA- en GSM-netwerken. Daarnaast een functie die al mogelijk was met de iPad: AirPlay Mirroring. Hiermee kan je games via je Apple TV spelen op de televisie.

Prijs en lanceringsdatum

De iPhone 4S zal 9, 9 en 9 gaan kosten voor respectievelijk het 16-, het 32- en het 64GB model. De iPhone 4 kost dan na de iPhone 3GS, welke gratis zal zijn. Deze prijzen zijn inclusief Amerikaans abonnement. Het is nog onbekend welke prijzen T-Mobile zal gaan rekenen.

Het nieuwe toestel is vanaf 14 oktober verkrijgbaar in de Verenigde Staten, Australië, Canada, UK, Duitsland, Frankrijk en Japan. Vanaf 20 oktober is de iPhone 4S verkrijgbaar in de Lage Landen.

iPhone 4S

blog comments powered by Disqus

Terug naar het overzicht