Home > Nieuws

iPhone 4S kopen in het buitenland

iPhone 4SGisteren is de iPhone 4S in de verkoop gegaan. In de Verenigde Staten, Canada, Australië, Groot-Brittanië, Frankrijk, Duitsland en Japan is het toestel verkrijgbaar. Als je hem als Nederlander wilt hebben zul je moeten wachten tot 28 oktober, wanneer de iPhone 4S in Nederland beschikbaar komt. Toch zijn er wel alternatieven als je de iPhone als eersten in Nederland wilt hebben.

Zelf heen gaan

Je kunt natuurlijk zelf naar een Apple Store in het buitenland gaan. Vlak over de Duits-Nederlandse grens in Oberhausen zit een Apple Store waar het eergisteren vol stond met Nederlanders. Daarnaast zitten er in Parijs twee Apple Store's en ook Londen heeft er twee.

Tussen Groot-Brittanie en de andere landen zit een klein verschil in verband met de waarde van de pond en de euro.

Land 16GB 32GB 64GB
Duitsland €629,- €739,- €849,-
Frankrijk €629,- €739,- €849,-
Groot-Britanië €570,42 (£499) €684,73 (£599) €799,04 (£699)
Verenigde Staten €470,05 (9) €542,48 (9) €614,91 (9)

Bestellen en verzenden

Als je zelf niet naar het buitenland wil voor de iPhone 4S, kan je deze bestellen en laten verzenden. Apple verstuurt alleen artikelen naar adressen die ook uit dat land komen dus zul je een apart adres nodig zijn.

Gelukkig zijn er bedrijven die adressen 'verkopen'. Je betaalt aan dat bedrijf de kosten voor het adres, de verzendkosten en soms de invoerkosten en bestelt de iPhone dan zelf. Bij het adres je verkregen adres invoeren et voilà: binnenkort heb je een iPhone 4S.

Een bedrijf dat dit doet is Borderlinx. Helaas doen ze het alleen voor Engeland en de Verenigde Staten en zul je het toestel dus in één van deze twee landen moeten kopen. Aan de andere kant maakt het misschien ook niet zo veel uit, aangezien het toestel daar goedkoper is dan in Europa.

Heb jij hem al?

blog comments powered by Disqus

Terug naar het overzicht