Home > Nieuws

Steve Jobs overleden

Steve Jobs Apple heeft via haar website bekend gemaakt dat oprichter en ex-CEO Steve Jobs is overleden. Op de homepage is een foto van Steve te zien en wanneer je daarop klikt zie je een klein tekstje waarin staat dat Jobs een genie was en dat Apple altijd door zal gaan op de door hem gebouwde fundering.

Jobs was samen met Steve Wozniak en Ronald Wayne de oprichter van Apple op 21-jarige leeftijd. In 1985 verliet hij Apple waarna hij een nieuw bedrijf opstartte: NeXT Computer. Vanaf 1998 is Steve altijd CEO gebleven en heeft Apple in die tijd behoed van een faillissement en heeft Apple groots gemaakt. Klein voorbeeld: zonder Steve Jobs was muziek nu niet legaal of illegaal te downloaden.

In 2004 kreeg Jobs een zeldzame vorm van alvleesklierkanker. Begin 2009 nam Steve verlof nadat er een hormoonstoring was geconstateerd. Uiteindelijk moest hij een levertransplantatie ondergaan en hervatte het werk weer in juni.

Helaas sloeg het noodlot begin 2011 opnieuw toe. Het genie liet in een brief aan Apple weten dat hij met tijdelijk verlof zou gaan, omdat zijn gezondheid het niet meer toestond. Op het WWDC liet hij zijn hoofd tot ieders verbazing toch zien, en hij zag er goed uit. Op 24 augustus 2011 deed Jobs afstand van zijn functie als CEO. Hij werd chairman of the board en Apple-medewerker.

Tim Cook werd Apple's nieuwe CEO. Hij werd licht bekritiseerd vanwege zijn media-optreden afgelopen dinsdag tijdens de aankondiging van de iPhone 4S. Hij maakte een kille en geen enthousiaste indruk. Nu blijkt waarom.

Steve Jobs, de man die de wereld veranderde, is 56 jaar geworden.

blog comments powered by Disqus

Terug naar het overzicht